Mengapa penyembahan berhala jahat? Mengapa penyembahan berhala adalah dosa? Kenapakah buruk untuk mengamalkan penyembahan berhala?

Mengapa penyembahan berhala jahat? Mengapa penyembahan berhala adalah dosa? Kenapakah buruk untuk mengamalkan penyembahan berhala?

Untuk menyembunyikan penipuannya, Syaitan juga berani untuk mengutuk beberapa bentuk penyembahan berhala, tetapi ketika berbuat demikian ia memberkati bentuk penyembahan berhala sendiri,
Berikut adalah video YouTube yang menonjolkan tipu daya Syaitan untuk menipu orang,
Walau bagaimanapun, dalam grafik yang betul-betul di bawah video itu, saya memberikan bukti penipuannya (saya telah melakukannya dengan menggunakan bahasa Sepanyol,
Sekiranya anda ingin menerjemahkannya ke dalam bahasa lain, teruskan! )
, (Dan saya telah melakukannya dengan bantuan Tuhan saya, Yehuwa), dan mengapa saya melakukannya? Ini bukan kerana saya gosip, saya bukan gosip, saya tidak peduli apa yang telah anda lakukan dalam kehidupan peribadi anda, saya bukan pengakuan penyembah berhala, saya membuat aduan ini kerana saya juga telah ditipu.

Dalam penerbitan terdahulu, saya menyifatkan penyembahan berhala dan mengapa Vatican diasaskan oleh Antikristus setelah membunuh Kristus, tetapi selepas Antikristus datang kepada Kristus, kerana dia hidup di dalam setiap orang yang percaya kepada kebenaran.
(satu)

Kami hanya 144,000 orang rasional dalam dunia berjuta-juta orang yang tidak rasional.

“Jangan cuba mengajar keserasian kepada yang tidak sepatutnya”
Amsal 9: 8 Jangan menghina orang yang mengolok-olok, supaya ia jangan membenci kamu; Benci orang bijak, dan dia akan mengasihi kamu.
Ia tidak berfungsi dengan baik apabila saya cuba, mereka hampir membunuh saya!
(1.1)

Sekiranya bukan untuk iman saya dalam darah perjanjian suci, saya sudah mati.

Sekarang saya akan menjawab soalan tengah:
Mengapa penyembahan berhala jahat?
Pemimpin yang mengajar penyembahan berhala bertujuan untuk membenarkan pengajaran itu, menciptakan keuntungan dalam praktik penyembahan berhala, dan tentu saja, pemimpin penyembahan berhala itu mencipta kecacatan dan kejahatan pada orang-orang yang tidak menyembah patung-patung pemimpin penyembah berhala.

Contoh: Mereka memberitahu anda: “Orang-orang yang bercakap buruk gereja kita adalah sesat”
Mereka juga berkata: “Orang-orang yang tidak menunaikan haji ke Mekah tidak setia.”
Satu lagi contoh: Mereka memberitahu anda: “Melangkah ke perarakan imej Kristal Ungu akan memberi anda faedah, imej itu akan menumpahkan berkatnya”
“Jika kamu pergi ke jemaah haji di Mekkah kamu akan menghormati Allah (Allah adalah nama Tuhan dalam bahasa asing)”
Kemudian, imam berhala perlu mencipta manfaat untuk membenarkan perniagaannya, dan dia perlu mencipta musuh dan mencipta dosa.
Ramai pengikut imam berhala yang tidak beriman, orang-orang benar boleh ditipu untuk masa yang singkat semasa zaman kanak-kanak mereka, tetapi ketika bertahun-tahun berlalu, keupayaan pemikiran logik dan koheren orang-orang benar menghalang mereka dari agama-agama yang menyembah berhala, bukan hanya itu, mereka juga dengan cepat menyedari ketidakkonsistenan berpura-pura berkhidmat kepada Allah keadilan, dengan tindakan yang tidak adil dan fitnah yang diajarkan oleh pemimpin munafik.

Saya memberi contoh kemunafikan: mereka yang mengajar Alkitab sebagai Firman Tuhan, tidak mengamalkan apa yang Alkitab mereka katakan, mereka tidak menyukai musuh mereka, mereka membakar pengkritik mereka di atas kapal, mereka membunuh para penyembah berhala lain dalam perang salib, dll .

Adakah anda fikir penganiayaan agama adalah sesuatu yang lalu?
Tidak ada perbudakan? Bagaimana dengan orang-orang yang mendapat upah hanya untuk bertahan hidup? Adakah mereka tidak dipaksa bekerja oleh sistem dan bukan dengan senjata seperti pada zaman dahulu? Dunia adalah sama, terdapat penjenayah, ada zalim, ada kaya, miskin dan ada penganiayaan agama, tetapi tidak seperti abad-abad sebelumnya, orang-orang kudus telah dijelmakan semula untuk membuat penghakiman!
Apa yang anda baca adalah percubaan!
(2)
Dalam kes penganiayaan agama yang memfitnah dengan sesuatu yang lain, para penyembah berhala cuba membunuh saya!
Itulah satu lagi insentif untuk membangunkan perbicaraan yang adil ini yang tidak menguntungkan mereka.
(2.1)

 

==
===

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s