Theубовта кон виновните луѓе ќе ги осуди злобните, но loveубовта кон невините луѓе ќе ги спаси праведните!

Theубовта кон виновните луѓе ќе ги осуди злобните, но loveубовта кон невините луѓе ќе ги спаси праведните!
Тие ме „убија“ повторно во 2001 г., – но малку ми помогна (Даниел 11:34).

Утрово ми беше дадена да ја напишам оваа имагинарна ситуација за да го споредувам пророштвото во Даниел 2:44.

Тоа пророштво потсетува на ситуацијата во која железен астероид со големина на Месечината приближува кон земјата со голема брзина, во тек на директен и нормален судир, и само на земјата го знаеја надлежните од највисоката хиерархија, дека заедно се обидоа да ја сврти својата траекторија и да немаше успех на тоа, ако астероидот можеше да зборува, ќе речеше: „земјата е како мојата невичка невеста и таа ме повикува“, и ако земјата можеше да зборува, ќе му речеше на астероидот: „дојди“ , во таква ситуација, луѓето би останале како мравки на лист што лебди на реката кон падот на водите. „

Даниел 2:40 и четвртото царство ќе биде силно како железо; и додека железото се распаѓа и крши сè, ќе се распаѓа и ќе сруши сè. 41 И она што го видовте нозете и прстите, делумно од грнчарска глина и делумно од железо, ќе биде поделено царство; подоцна на тоа, некои од јачината на железото, исто како што видовте железо измешано со варена кал. 42 И бидејќи прстите се делумно железо, а делумно глина, кралството ќе биде делумно силно, а делумно и кршливо. 43 Исто како што видовте железо измешано со кал, се меша со човечки сојузи; но тие нема да се здружат едни со други, како железо не се меша со кал. 44 И во деновите на овие цареви, небесниот Бог ќе подигне царство кое никогаш нема да биде уништено, ниту кралството нема да биде оставено на друг народ; ќе се распаѓа и ќе ги троши сите овие кралства, но тој ќе остане засекогаш,

Даниел 2:45 како што видовте дека од планината е исечен камен, а не со рака, квалитетно рендано железо, бронза, кал, сребро и злато. Големиот Бог му покажа на царот што се случи во иднина; и сонот е вистина, а толкувањето е верно.

Во случајов, вака изгледа светскиот фудбалски шампион кој навистина мисли дека е најквалификуваниот играч на светот, велам: дали мислите дека секој што е вешт во фудбалот, бил заинтересиран да се посвети на изнајмен фудбал?

Во случајов, вака изгледа жената која победи на страната на Мис Светот, која навистина верува дека е најубавата жена во светот, велам: дали мислите дека сите жени се заинтересирани да се натпреваруваат на натпреварот што го освоивте? .

Четвртиот beвер е царство кое се смета себеси за непобедливо, четвртиот beвер е кралство кое се смета за себеси непремостливо, сè додека не сфатат дека има работи што не се над нивна контрола, сè додека не сфатат дека има работи што ги избегнуваат нивните филтри, тоа е толку глупаво чувство непобедливо!

Дали се чувствувам непобедливо?

Не сум непобедлив, оној кој е непобедлив е Јехова, и ако сака тој ја дели својата непобедливост со мене за да не ме остави да умрам !!!

(белиот коњ и неговата војска)

Непростливиот обид за убиство на моите непријатели против мене под модалитет на поттикнување на самоубиство со помош на фармацевтски производи.

За мојата личност која се обидува да убие невина, е исто толку виновна како и тој што ја постигнува својата зло намера, тогаш пеколот ќе биде полн со луѓе со лоши намери!

(Тие одвратни луѓе се повтори сторители!)

Иако сум жив, во пракса, ако зборуваме за мојата сила, јас бев убиен од моите непријатели, јас се самоубив во 2001 година, на 26,

(тоа бев јас)

Јас бев убиен од моите непријатели, моите нетолерантни роднини со тоа што проповедав против идолопоклонството на католицизмот, како што тоа претходно го објаснив.

Бев на самоубиство, животот ми беше нешто слично на пеколот и си помислив: „смртта е подобра од нечесното живеење бесплатно, но како евнух заради овие апчиња или заклучени луди луди луѓе“, https://bestiadn.com / 2019/09/10 / thats-how-i-was-in-February-2000-i-was-24-old-i-just-kërkuar-to-find-a-добра-жена-да-биде -мојата жена/

Одам да фрлам мост до пропаста затоа што мојата природа беше изменета заради психотичните производи што моите непријатели ме натераа да ги земам под закани од затвор во лудниците ако не го сторам тоа, јас требаше да се фрлам, чувствував дека имам нема излез или што да изгубам, но добив мала помош од небото, како што е напишано:

Даниел 11:33 И мудрите луѓе ќе поучуваат многумина [но претходно]; и за неколку дена ќе паднат покрај мечот и оган, во заробеништво и разоткривање. (Тоа е она што ми се случи !!) (Лука 21:21) Но, пред сите овие работи, тие ќе ве држат и ќе ве прогонуваат, предавајќи ви на синагогите и затворите (психијатриските центри), ве водат во кралеви и гувернери за моите заради) име

(Соучесништво на кучиња кои не сакаат да ја загубат својата моќ, но кои знаат повеќе отколку што знаат обичните улични луѓе).)

Она што се случува во пропаста на реинкарнираните светци е тоа што Јехова ги казнува, затоа што со тоа што ги прекорил своите светци, Јехова им го покажува на вистинскиот начин, Јехова ги прекори зашто им проповедале како поддршка на нивните аргументи за светите книги на востаниците, одобрувајќи „пченица и слама“ , вистинито и погрешно што содржат овие книги !!.

Светителите беа во брзање и не одвоија доволно време да ги анализираат и споредуваат содржините, грешка!

+

https://bestiadn.com/2019/08/16/proverbs-2813-he-who-conceals-his-transgressions-will-not-prosper-but-he-who-confesses-and-forsakes-them-will-obtain-mercy/

+

Тоа се случи да се исполни пророштвото што дури ни нивниот Бог не го разбираше (нивните богови), Бог што бара злато и сребро и кого го пофалуваат гнасните луѓе, нивните слуги проповедаат за оваа причина: „На атмосферата на неговата декадентна планета му требаат златни честички или нешто како злато или кое содржи злато е во нивните вени! “, додека овие гнасни гласници на темнината велат дека Јехова е злобниот Бог кој бара жртви на деца, кога во реалноста богот на човечките жртви е„ Анунаки “што тие го фалат, а жртвите се нивните деца, theверови, 666, деца на „Ананаки“.
(Псалм 118: 18 – Создателот ме казни да ме прекори, со две цели: една: да сфатам дека не ја проповедав вистината, затоа што ако тоа би било случај, јас не би паднал кога се претпоставува дека тешкотиите веќе се случи во минатиот живот … но од она што беше напишано во Даниел 12 и времето на болка, тогаш мораше да се случи вака …, две: да можам да ги идентификувам моите непријатели, затоа што не сите што се чинеше дека се сојузници. сојузници!):

Псалм 118: 12 Ме опкружуваа како пчели; беа запалени како трње;
Но, во името на Јехова, ќе ги уништам.

13 Ме турнавте насилно да паднам,
Но, Јехова ми помогна.

14 Мојата сила и мојата песна е ЈАХ,
И тој беше за спасение.

15 Гласот на радоста и спасението е во шаторите на праведните;
Десната рака на Јехова прави подвизи.

Десната рака на Јехова е возвишена;
Десната рака на Јехова прави храброст.

17 нема да умрам, но ќе живеам,
И ќе ги раскажам делата на ЈАХ.

18 Јас бев строго казнет ЈАХ,
Но, тој не ме предаде до смрт.

19 Отворете ми ги вратите на правдата;
Willе влезам преку нив, ќе го фалам ЈАХ.

20 Ова е портата Господова;
Преку него ќе влезат праведните.

21 youе те фалам затоа што ме чувте,
И ме остави за спасение.

22 Камен што го отфрлија градежниците
Таа стана глава на аголот.

но кучињата веруваат дека тоа се случило затоа што, тие, кучињата, се супериорни во однос на светците, а кучињата се фалат залудно за своите неправедни постапки, тие не сфаќаат дека тие биле само средства за еднократна употреба, што, некогаш совршенство на светците е завршено, гордите алатки се фрлаат во ѓубре, кутри кучиња!

(Бог совршено ги води своите светци преку нивните добротворни цели кон праведните (2. Тимотеј 2:10. Затоа, јас трпам сè за избраните, така што тие го добиваат и спасението што е во ЈЕХОВА и со тоа вечна слава.))

Исаија 45:20 Соберете се и дојдете; соберете ги сите преживеани од народите. Оние што го подигнуваат дрвото од својот идол немаат знаење,

Исаија 45:20 Соберете се и дојдете; заедно од сите преживеани од народите. Оние што го подигнуваат дрвото од својот идол и оние што се молат на нештеден бог, немаат знаење.
21 Прогласи и приближи ги, и сите стапат во консултација; Кој го слушна ова од почеток, и што рече тој од тогаш, но јас сум Јехова? И не постои Бог освен мене; Само Бог и Спасител; Ниту еден друг надвор од мене.

Даниел 11:34 И во нивниот пад ќе им се помогне со мала помош; и многумина ќе им се придружат со ласкање [лицемерие].
Бев наскоро да се лансирам, но кога требаше да го сторам тоа, видов една млада жена ми приближуваше со мало дете од 3 до 5 години и мислев:

„Ако се фрлам во празнина, ќе го трауматизирам тоа невино дете кое нема никаква вина за проблемите низ кои минувам, дека детето и неговата мајка поминуваат и заминуваат прво и кога ќе се далеку, повторно ќе го пробам“

Затоа, јас го абортирав тој обид, требаше да се обидам повторно, но веднаш под мостот и едно возило полека минуваше, и си помислив: „Ако се фрлам сега, моето тело ќе падне на автомобилот и ќе му наштетам на возачот кој е невин за сè што ми се случува “, и затоа не се самоубив и живеев да го кажам.

Loveубовта ме спаси, savedубовта кон невините ме спаси!
И тоа е истото што ќе ги спаси избраните,
loveубовта кон виновните луѓе ќе ги осуди злобните,
но theубовта кон невиниот народ ќе ги спаси праведните!

Матеј 24:10 Тогаш, многумина ќе се сопнуваат и ќе се испорачуваат, и ќе се мразат едни со други. 11 И ќе се кренат многу лажни пророци и ќе измамат многу; 12 и за тоа што го размножија злото, theубовта на многумина ќе се олади. 13 Но, оној што ќе издржи до крајот, ќе биде спасен.

//

Папата Фрањо и словото Божјо во Римјаните 9:21 Или грнчарот нема моќ над калта, да го направи истото тесто чаша за чест и друго за обесчестување?

Излез 20: 4 Вие нема да си направите слика, ниту сличност со она што е горе на небото, ниту подолу на земјата, ниту во водите под земјата. 5 Вие нема да им се поклоните, ниту ќе ги почитувате.
https://bestiadn.com/2019/09/27/revelation-1810- истакна-afar-off-for-the-fear-of-her-torment-saying-alas-alas-that-great-city-babylon- тоа-моќен град-за-во-еден-час-е-твојата пресуда-дојде /

//

Псалм 58:10 Праведниците ќе се радуваат кога ќе се одмазди;
Нозете ќе се мијат во крвта на злите. 11 Тогаш човекот ќе рече: Секако, има награда за праведните;
Секако дека постои Бог кој суди на земјата.
Откровение 16: 5 И го слушнав ангелот на водите,

[вода фонтана]

Тоа рече: вие сте праведни, Господи, кој си и кој си бил, Светиот, затоа што си ги проценил овие работи.
6 Бидејќи тие ја пролеаа крвта на светците и пророците, вие исто така им дадовте да пијат крв; Па, тие го заслужуваат тоа.
7 Слушнав и друг, кој од олтарот рекол: Секако, Господ Бог Семоќен, вашите пресуди се вистинити и праведни.
6 Зашто тие пролеаја крв на светци и пророци и вие им дадовте да пијат крв; тие го заслужуваат тоа.
Исаија 49:26 И јас ќе ги натерам да јадат свое месо и да бидат пијани со крвта како со слатко вино; и целото тело ќе знае дека јас сум Господ, вашиот Спасител, и Твој Искупител, Јакиот Јаков.
Правда за светците на Севишниот! (Даниел 7:17 Овие четири големи beверови се четири цареви кои ќе се издигнат на земјата. 18 Тогаш светците на Севишниот ќе го примат царството и ќе го поседуваат кралството до векот, вечно и засекогаш).
19 Тогаш, имав желба да ја знам вистината за четвртиот beвер, кој беше толку различен од сите други, многу застрашувачки, што имаше железни заби и бронзени нокти, дека проголта и се распаѓа, а остатоците газеа со нозете; 20, исто така, за десетте рогови во главата, а другиот што излезе, пред кој паднаа три; и истиот тој рог имаше очи и уста што зборуваше големи нешта и се чинеше поголема од нејзините придружници. 21 И видов дека овој рог правеше војна против светците и ги победи, 22 сè додека не дојде античко време, и светците на Севишниот добија пресуда; и дојде време, и светците го примија кралството.
[Папата Фрањо, во бунт против Јехова, ја прогласи смртната казна неприфатлива во сите случаи. ]
[Тоа е твојот збор против мојот, и само еден ќе преовладува]
Здраво, јас сум Хозе Галиндо, јас сум тука во Лима, Перу, градот каде што живеам, каде сум роден, точно сум на влезот од катедралата Лима, црквата на идолопоклониците, таму е владината палата, и таму е Плаза де армас, пред неколку моменти, пред неколку минути, поминав во близина на поворката на статуа на Дева, на Дева Марија, поминав близу нив, имало католички свештеници и луѓе кои пеат до нивната статуа, и мислите ли дека ми е гајле? Навистина не ми е гајле за верувањето на другите, освен верувањето на моите сограѓани, она што го барам е дека [праведниците], како што објаснувам, дека скромните луѓе како што бев [,] како и Сè уште сум, затоа што ако бев извонреден, би барал обожавање за мене, но барам обожавање за Создателот, барам тие понизни луѓе како мене, кои длабоко во своето срце да сакаат да му угодуваат на Бога, сакам овие луѓе да го знаат вистината, мислам, ова не работам за секого, јасно е во Даниел 12: 1 дека кога Мајкл ќе се крене, и сè покажува дека тој сум јас, тој се крева во корист на децата на народот на Даниел и кои се децата на Даниелскиот народ ?, праведните,

Даниел 12 вели: „и во тоа време ќе биде ослободен твојот народ, оние што се запишани во книгата“, не се вели: „allе се ослободи целиот народ“, што значи ова? Дека има луѓе кои никогаш нема да прифатат дека тоа што го прават е идолопоклонство, дека нема ни да сакаат да слушаат аргументи што им покажуваат дека нивното однесување е идолопоклонствено однесување, нема да сакаат да слушаат, задоволни се од она што се случува околу нив, тие прифаќаат работи како што се и не бараат никаква промена, и тоа е ситуацијата на повеќето луѓе, затоа јас им дозволувам да бидат такви какви што се, јас навистина не ми е грижа за верувањето на другите, она што сум барањето е правда за мене затоа што сум киднапиран затоа што престанав да ги практикувам овие идолопоклонички дела, штом научив, со читање и анализирање на неколкуте текстови во Библијата, дека она што го правев како католик беше идолопоклонство. како католик, и почнав да го проповедам зборот во Библијата, без да прочитав сè за тоа, верував дека Библијата е целиот збор на Бога, затоа што штотуку прочитав малку, но малку што прочитав беше доволно за сфати дека она што го правев како мачка холистички човек требаше да прави идолопоклонички практики, тоа беше времето кога моето семејство и луѓето поврзани со нив ме киднапираа, тие не ја почитуваа мојата слобода и тогаш она што го барам е правда, тоа веќе го објаснувам на мојот блог [bestiadn. com – 777.health.blog], она што го барам е примена на законот за талион, никој нема право да ме лиши од слобода да престанам да бидам католик и да проповедам, со Библијата во рака (на тоа време верував во Библијата: Псалм 118: 18; Откровение 13: 7; Михеј 7: 9-10), дека католицизмот е идолопоклонство самостојно, а тоа е, тие во основа користеле клевети против мене, тие измислиле ментални болести кои Никогаш немав и никогаш немав, и сè за [посветувајќи се на себе] во слободното време да се обидам да им помогнам на оние што не би сакале да бидат измамени ниту затоа што во тоа време
[Јас] немав работа, (барав работа според моите студии, но не можев да најдам…,), но додека не ја најдов, слободното време го поминав на она што го кажувам, но тоа не молам моето семејство и затоа тие го измислија сето тоа алиби што страдав од шизофренија, дека страдав од халуцинации, и цела низа клевети што ми наштетија на младоста, мислам на моите 20-ти, значи, тогаш она што навистина го сакам не е да го менувам луѓе, луѓето секогаш ќе бидат исти во својата суштина, не можам да ја сменам природата на луѓето, луѓето секогаш ќе бидат такви какви што се, природниот идолопоклоник (роден идолопоклоник), секогаш ќе биде природен идолопоклоник, но вистинскиот секогаш ќе биде праведни луѓе, и верувам дека праведните луѓе сакаат да ја знаат вистината, а за нив јас ја работам работата на мојот блог, многу муслимани ќе продолжат да бидат муслимани, многу католици ќе продолжат да бидат католици, а многу „Јеховини сведоци“ ќе продолжете да бидете „Јеховини сведоци“, „лажни Јеховини Витни sses
наместо тоа, затоа што вистински Јеховин сведок верува во сите пророштва, но тие не, лажното Јеховино сведоштво ќе продолжи да биде лажно Јеховино сведоштво, и праведните ќе продолжат да бидат праведни, како што, јас, сметам себе си праведен, некои велат : „Никој не е праведен“, како е никој да не е праведен ?, погледнете добро во пророштвата, [тие зборуваат за праведни]: „Псалм 118: 20“: „Ова е вратата на Јехова, праведните ќе поминат низ тоа “, само праведниците можат да го прифатат тоа, неправедно е да се каже дека сите сме неправедни !, тоа е клевета, затоа што некој знае [себеси како неправеден], тоа не му дава право да претпостави дека сите се еднакви со него , замислете педофил кој вели:
„Сите сме педофили“, тоа не е вистина, тој може да биде педофил, не сме сите исти, не можете да ги ставите сите во иста кеса за ѓубре, има грешници, има злобни грешници, кои по природа ќе бидат секогаш злобните грешници, но тоа не значи дека сите сме злобни грешници, Бог ја смета идолопоклонството за грев, но има два вида идолопоклоници, според мене, природниот идолопоклоник како луѓето што штотуку поминале (во нивна поворка), фанатик, итн. кој не само заради вестите кои раскажуваат за скандалите за злоупотреба на сексуалните деца, се држат настрана од доктрините на тие групи на луѓе, и од околниот идолопоклоник за незнаење, како што бев кога бев млад, затоа што за помалку работи се оддалечив од Католицизмот, како што објаснувам во мојот блог,

како што објаснувам на мојот блог, кога имав 20 години или 21 година, дојдов од играње игра [на фудбал] и видов во еден весник дека навивач на „У“ убил фан на „Алијанса“ или обратно, и си реков себеси: „(Ова нема смисла), ќе го слушнам словото Божјо во црквата (Бог ќе каже нешто за тоа)“, отидов во црквата и свештеникот, идолопоклон свештеник, кој го раскажал пасусот каде Исус му зборувал на Петар, и тој го раскажал вака: „Петар ти рече дека нема да ме негираш, но се чини дека си фан на„ У “, ќе ме негираш трипати“, тогаш јас се разочарав размислувајќи вака: „овие луѓе требаше да бидат поблизу до Бога, и јас само видов вест за убиство за идолопоклонство, за суета што е ваков фудбал (обложување фудбал, изнајмен фудбал), тие глупости и овој човек зборува практично исто, истиот говор, мислам дека овој човек практично се извинува на глупостите на „Јас сум за„ У ““ или „Јас сум за“ Алијан „“, си реков себеси: што е ова? “, Тогаш од тој момент ми беше првото заминување од Католичката црква, како католик, јас бев разочаран и дека додека не сум слушнал за случаи на педофилија, сега, ако имав пристап до информациите дека сега се достапни. на Интернет, информации за толку многу педофилски католички свештеници, без да ја прочитав Библијата, јас би престанал да бидам католик, ако за нешто помалку релевантно (очигледно), некои залудни зборови на свештеникот пред неговата публика, раскажувајќи ја идолопоклонството во фудбалот, јас бев веќе се оддалечував, замислете, ако во мое време Интернетот беше развиен каков што е сега, јас ќе престанам да бидам католик од тие вести, од тие скандали, ќе престанав да бидам католик уште од 17 или 14 години или од кога сум научив да читаат и да размислуваат, сега погледнете ги сите оние луѓе кои се исто така свесни за таа вест и сепак не ги отвораат очите за да сфатат дека фалат педофили и статуи кои немаат чувства, не можам да ги натерам да видат, можам не направи блато Да ја видам светлината, слепите ќе останат слепи дури и ако одеше во пладневната светлина, она што можам да направам е да го натерам оној што не е слеп да ја види светлината, бидејќи кој може да види молња во темниот тунел, е во состојба да го видам денот надвор од тунелот, мојата страница е како ламба, оној што има поглед ќе го разбере, оној што ќе ги разбере основите, може да го разбере напредниот, но оној што разговара за основите, оној што разговара за АБЦ. не прифаќај DEF, оној кој не е во состојба да прифати дека 1 1 е 2 никогаш нема ниту да ги разбере најнапредните математички формули, така што не ми пречи да им објаснам ништо, не ми е гајле, како што е во случајот со човек кој е хомосексуалец, не можам да го спречам да биде таков каков што е, хомосексуалец секогаш ќе биде хомосексуалец (Откровение 22: 11, Даниел 12:10) и тоа е нивна работа, не можам да го сменам нивниот начин на постоење , Не можам да ја направам лошата личност добра личност, не ми е грижа дали хомосексуалците се венчаат со секоја друга е, сè додека не ме мешаат, дека меѓу нив го прават тоа што сакаат, она што ме интересира е дека луѓето како мене се почитуваат, а јас сум исправен каков што беше Христос и тие не можат да го привлечат Христа како Христос да беше исцениран затоа што тој не беше протеруван, и тие немаат право ниту да ме лишат од слобода со цел да ме сослушаат со нивните бели престилки на психолозите посакувајќи да кажам дека сум како нив (Јехова ме спаси од она што моите непријатели би ги имал сакаше, тие не ме силуваа сексуално, Јехова го штитеше Лот од тоа, Јехова исто така ме заштити и Јехова ги штити и сите свои синови од тоа (Исаија 1: 9), мажите кои сексуално ме малтретираа и жените кои беа соучесници во нив , не ги постигнаа своите цели, но тие имаа ужасна, многу болна смрт, затоа што Јехова секогаш се грижи за своите деца), тие не можат да ме киднапираат трипати, не можат да ме одземат од мојата слобода да барам и избирам девица и чиста жена да се омажам за неа, тие ме спречија бидејќи злоупотреба ме киднапираа трипати и тоа не е фер! Ме ставија во заробеништво и ми го спречија пребарувањето, во младоста, за жена што барав девица, јас бев млад и имав право и сè уште имам право да се омажам за девица, а јас кога читам Изреки 19:14, каде се вели дека оној што ќе најде сопруга ја наоѓа Јеховината милост, тогаш решив да се посветам на христијанството затоа што сакав и сè уште го сакам тој благослов, злато и сребро што не го барам, јас барам жена на кого можам да бидам верен !, затоа што сум jeубоморен, II би сакал да се омажам за девица, како што Бог заповеда, како што сакам, зошто да не? Зошто морам да се омажам за жена која веќе била со друг маж ако имам можност да го сторам тоа со жена која е девица и никогаш не бакнала со уста?

Дополнување:

Второзаконие 13: 1 Кога некој пророк, или сонувач на соништата, ќе се издигне среде вас и ќе објави знак или чуда, 2 и ако знакот или блудството што тој ви го објави ќе се исполни, велејќи: оди по други богови, дека никој не си ги сретнал, и ајде да им служиме; 3 нема да ги слушате зборовите на таков пророк, ниту на таков сонувач на соништа; затоа што Јехова, вашиот Бог, те пробува, да знаете дали го сакате Јехова, вашиот Бог, со сето свое срце и со целата своја душа. 4 По Јехова, твојот Бог, ќе одиш; ќе се плашите од него, ќе ги чувате неговите заповеди и ќе го слушате неговиот глас, тој ќе му служи и ќе го следи. 5 Ваков пророк или сонувач на соништа треба да биде убиен, затоа што тој советуваше востание против Јехова, вашиот Бог, кој ве извади од земјата Египетска и ве спаси од домот на ропството, и се обиде да ве оддели од патот по кој Јехова вашиот Бог ти заповеда да андвиви; и така, ќе го тргнеш злото во твојата средина. 6 Ако вашиот брат, син на вашата мајка или вашиот син, вашата ќерка, вашата сопруга или вашиот интимен пријател, ве поттикнуваат во тајност, велејќи: Дајте да одиме и да им служиме на други богови, дека ниту вие, ниту татковците не сте знаеле, 7 од богови на градовите што се во вашата околина, близу вас или далеку од вас, од едниот крај на земјата до другиот крај на неа; 8 нема да го согласите, ниту ќе го слушате; ниту твоето око нема да го смилува, ниту ќе го помилиш, ниту ќе го прикриеш, 9 туку ќе го убиеш; твојата рака ќе се крене прво над него за да го убие, а потоа и раката на целиот народ. 10 stoneе го каменте сè додека не умре, затоа што се обиде да ве раздели од Господа, вашиот Бог, кој ве донесе од земјата Египетска, од куќа на службеност; 11 така што целиот Израел ќе чуе, ќе се плаши и нема повторно да направи среде вас вака. 12 Ако слушнете дека за еден од вашите градови се вели дека Јехова, вашиот Бог, ви дава да живеете во нив, 13 од вас излегле безбожни луѓе кои ги поттикнале жителите на нивниот град, велејќи: „Да одиме и да им служиме боговите други луѓе, што не сте ги знаеле; 14 ќе се распрашувате, и внимателно ќе пребарувате и ќе прашате; и ако ви се чини вистина, одредена работа, дека ваква одвратност е направено во ваша средина, 15 неповратно ќе ги повредите жителите на тој град до работ на мечот, уништувајќи го со сè што постои во него, а вие исто така ќе убијте ги нивните говеда до работ на мечот. 16 И ќе ги соберете сите нивни пленот среде плоштад и ќе го потрошите со оган градот и сите негови пленот, сето тоа, како жртва за палење на Јехова, вашиот Бог, и ќе стане многу урнатини засекогаш; Никогаш повеќе нема да се гради. 17 И ништо од анатемата нема да ви се држи за рака, така што Јехова ќе се одврати од жестокоста на својот гнев и ќе ви се смилува и ќе имате сочувство кон вас и ќе ве размножи, како што тој се заколна на татковците свои, 18 кога вие го почитувате гласот на Јехова, вашиот Бог, почитувајќи ги сите негови заповеди што ви заповедам денес, да го направите она што е правилно во очите на Јехова, вашиот Бог.
Второзаконие 13: 6 Ако ве поттикне брат ти, син на мајка ти, или син ти, ќерка си, жена ти или интимен пријател, тајно велејќи: Нека одиме и да им служиме на други богови, што ниту вие ниту татковците не сте ги знаеле, 7 од боговите на народите што се во вашата околина, близу вас или далеку од вас, од едниот крај на земјата до другиот крај на неа; 8 нема да го согласите, ниту ќе го слушате; ниту твоето око нема да го смилува, ниту ќе го помилиш, ниту ќе го прикриеш, 9 туку ќе го убиеш; твојата рака ќе се крене прво над него за да го убие, а потоа и раката на целиот народ. 10 stoneе го каменте сè додека не умре, затоа што се обиде да ве раздели од Господа, вашиот Бог, кој ве донесе од Египетската земја, од куќа на служба; 11 така што целиот Израел ќе чуе, ќе се плаши и нема повторно да направи среде вака вака.12. Ако слушнете дека за еден од вашите градови се вели дека Јехова, вашиот Бог, ви дава да живеете во нив, 13 тоа безбожните луѓе кои ги поттикнаа жителите на нивниот град излегоа од твоето среде велејќи: „Да одиме и да им служиме на боговите на другите луѓе, за кои не сте знаеле; 14 ќе се распрашувате и ќе пребарувате и ќе прашате вредно; и ако ви се чини вистина, одредена работа, дека ваква одвратност е извршена во ваша средина, 15 неповратно ќе ги повредите жителите на тој град до работ на мечот, уништувајќи го со сè што постои во него, а вие исто така ќе убијте ги нивните говеда до работ на мечот.

Што се случува е дека овие цркви се омажат за разделени жени, вдовици и проститутки, има судир на интереси, но не ми е гајле, тие дури и не се мажат сами, тие својот благослов го даваат секој, на највисоките понудувачи што ги прават со оглед на нивните благослови во нивните цркви, во нивните бракови, но јас не ме интересираат нивните благослови или нивното одобрување, како за мене, лажните религии се непотребни во мојата потрага по убов кон девица и верна жена, тоа што сакам е правда, јас не планирајте да ја менувате природата на луѓето затоа што е невозможно, затоа што Даниел 12:10 вели совршено: „злобните ќе продолжат да бидат такви какви што се и нема да разберат, но праведниците ќе разберат и затоа ќе веруваат и затоа тие ќе бидат спасени од гневот на Јехова, ќе живеат по нивна вера (Хабакук 2: 4), гледате дека постои радикална дискриминација, во Исаија 57 на крајот има и дискриминација, гласи вакво нешто: „Willе произведам плод на усните: мир за оној што е близу и за оној што е далеку “,„ злобните не можат да бидат мирни, тие се како валканото море што фрла ѓубре на бреговите “,„ нема мир за лошите “, вие го гледате тоа, мир за некои (овците од десно) и срам за другите (меганите од лево), мир за луѓето со добра волја (мир на праведните) и„ заматеност за жедните луѓе ”, Крволочните луѓе се клеветници кои одлично знаат дека обвинетите се лажни обвинети, знаат дека се невини за тоа за што се обвинети, тоа се оние кои бараат жртва на невините, тоа се непријатели на Христа , оние што ја сакаа неговата болка во крстот, оние што ги сакаа раните на Христос, оние кои како вампири ги пиеа крвта и крвта на светците, кои беа убиени во нивните храмови полни со идоли („Вавилонскиот град симулира“ во Рим), така и слугите на Вавилон пијана жена со пиење на крв од светците и пророците, папата Фрањо сака живот за Барабас, што подразбира смрт на невините, папата Фрањо не сака правда за Исус Христос, зашто тој беше убиен на крстот, а законот на неговиот татко наложува дека тој што пролеал крв од невин човек, ќе се пролее неговата крв и ќе биде убиен невин човек: Исус. (Јошуа!)

Излез 20:13 нема да убиете.

Дополнување:

Излез 21:12 Кој ќе повреди некого, на тој начин предизвикувајќи го да умре, тој ќе умре.
13 Но, оној кој немаше намера да го повреди, но Бог го стави во рацете, тогаш ќе го посочам местото на кое мора да избега.
14 Но, ако некој се гордее со себеси против својот сосед и ќе го убие со бес, ќе го тргнеш од мојот олтарот за да умре.

Папата Фрањо не сака правда за мене, затоа што трипати бев неправедно ставен во заробеништво, и тие се обидоа да го сторат тоа во декември 2018 година, а законот на Мојот Отец заповеда, кој и да киднапира некој, мора да биде убиен. “
Излез 21:15 Вие нема да украдете.

16 Вие нема да зборувате лажно сведоштво против вашиот сосед.

17 Вие нема да ја посакате куќата на вашиот сосед, нема да ја посакувате жената на соседот, ниту неговиот слуга, ниту слугинката, ниту неговата волја, ниту газот, ниту нешто од вашиот сосед.

Дополнување:

Излез 21:16 Кој киднапира личност, без разлика дали го продава тоа или се најде во негова сопственост, сигурно ќе умре.)
Сакам правда за Христа, сакам живот за Христа, живот за праведни и смрт за злобни, лажни пророци, крволочни клеветници, жртвувачи на деца, деца што жртвуваат вештерки и нивни соучесници.

Но, дали може да очекувате нешто од устата на злобниот карактер како што е папата Фрањо, чиј замок на волшебници се бунтуваше против најосновните мандати на Бога?

Излез 20: 1 И Бог ги рече сите овие зборови, велејќи: 2 Јас сум Господ, твојот Бог, кој те изнесе од Египетската земја, надвор од домот на службеноста. 3 Вие нема да имате други богови пред мене. 4 Вие нема да направите слика, ниту сличност со она што е горе на небото, ниту подолу на земјата, ниту во водите под земјата. 5 Вие нема да им се поклоните, ниту ќе ги почитувате; затоа што јас сум Јехова, твојот Бог, силен, alубоморен, дека го посетувам злото на татковците врз децата сè до третата и четвртата генерација на оние што ме мразат, 6 и милувам милост на илјадници, на оние што ме сакаат и ги чуваат моите заповеди

16 И ќе ги соберете сите нивни пленот среде плоштад и ќе го потрошите со оган градот и сите негови пленот, сето тоа, како жртва за палење на Јехова, вашиот Бог, и ќе стане многу урнатини засекогаш; Никогаш повеќе нема да се гради. 17 И ништо од анатемата нема да ви се држи за рака, така што Јехова ќе се одврати од жестокоста на својот гнев и ќе ви се смилува и ќе имате сочувство кон вас и ќе ве размножи, како што тој се заколна на татковците свои, 18 кога вие го почитувате гласот на Јехова, вашиот Бог, почитувајќи ги сите негови заповеди што ви заповедам денес, да го направите она што е правилно во очите на Јехова, вашиот Бог.

Очигледно Франциско, го мразиш Јехова, Јехова исто така ве мрази и ви даде посебно место, не жалете, во човечкото тело не сите клетки функционираат како светли неврони, вие сте како хемороидна ќелија на рабовите од анус на масен човек, кој е дебел затоа што го следи вашиот совет во вашата вавилонска библиотека, затоа што јадењето свинско месо како што забранува вашето лажно евангелие, месо што Јехова забранил да јаде во својот закон.

Папата Фрањо и словото Божјо во Римјаните 9:21 Или грнчарот нема моќ над калта, да го направи истото тесто чаша за чест и друго за обесчестување?

Изреки 16: 4 Јехова направи сè за себе: да, дури и злобните за денот на злото. Исаија 66:24 „И тие ќе излезат и ќе ги погледнат мртвите тела на оние што се побунија против мене; црвите што ги јадат нема да умрат, огнот што ги гори нема да се гаси и тие ќе бидат гнасни за целото човештво “.

зошто тие ќе бидат во пеколот? затоа што тие се како вид на луѓе што извикуваа: „Долг живот на Барабас и смрт за Христа!“

Тие го извикуваа во бунтот против заповедите на Јехова, како што се објаснети линиите погоре! Исто како што прави папата Фрањо!

Исус беше жртва на убиство, нивните непријатели користеа клевета, јас бев жртва на киднапирање, непријателите ми користеа клевета, правдата за Исус исто така е прав за мене, да ја сакам правдата е да го сакам Божјиот закон, законот на расказот, да го мразам Бога е да се мрази правда, да се мрази Бог е да се фалсификува евангелието на нивните слуги, да се мрази Бога е да се клеветиш против мажествениот изглед на неговите свети ангели и тоа е причината зошто сатаната и неговите слуги ќе одат во пекол. (Откровение 12: 7-12)!

+++

THE MARCH OF THE BEAST

=

+

THE MARCH OF THE BEAST

+

thecrossandthelaw
thechrististhesonofJehovah
=

[Babilonia ya ha sido juzgada, ha sido hallada culpable y en justicia ha sido condenada al infierno]

nueva tierra y cielos
==
micah 7 8_10 en
indignation
DIBUJANOSBIEN
JESUSODIAASUSENEMIGOS
laverdad
==
===
[3] La profecía en lenguaje figurado de la reversión del pecado original de Adán y Eva
https://textos-y-relaciones.blogspot.com/2019/08/evangelio-de-felipe-71-mientras-eva.html
[4-2] El ABC del Verdadero Cristianismo ha sido re-descubierto y yo lo anuncio (Salmos 118:17-23) : https://bestiadn.com/2019/08/30/he-redescubierto-el-verdadero-cristianismo-y-lo-anuncio/
[5] El orgullo y despecho de una mujer causó su acto calumnioso contra mi, ¿que culpa tengo yo de haberle gustado a ella y ser fiel y celoso?.
https://cristo-cabello-corto.blogspot.com/2019/05/esto-me-pasa-porque-soy-fiel.html
[6]
Satanás es una criatura con vida, porque Satanás vive en cualquier calumniador, y tiene miedo y sus miedos se cumplen.
https://cristo-cabello-corto.blogspot.com/2019/05/el-vidente-vera-la-luz-pero-el-ciego-no.html
[7]
No todos los caminos conducen a Roma, solo las falsas religiones lo hacen
https://cristo-cabello-corto.blogspot.com/2019/05/ellos-dijeron-todos-los-caminos.html
[9] Hijo de Satanás (calumniador), Satanás no te podrá defender, porque Satanás no tiene argumentos de defensa coherentes,
además Satanás es tan culpable como tu, y porque Satanás es una bestia como abogado defensor.
https://el-enemigo-del-anticristo.blogspot.com/2019/05/el-anti-anticristo.html
[10] La profecía lo confirma: El ejército ganador se reparte el botín arrebatado al perdedor.
https://cristo-uso-corto.blogspot.com/2019/08/miguel-olvidate-de-eliza-satanas-tu.html
LA PARABOLA DEL BUEN FORNICADOR
La parábola no contada del buen fornicador y el falso cristiano que lo calumnia!
el final del clasico en peru alianza universitario cristal boys
Miguel: “Satanás, tu no solo lo pareces, sino que eres del otro equipo, te gusta ademas el color crema y escarlata, al igual que ese sacerdote de tu iglesia …“

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s